iStock 857078594

LASKE YKSILÖLLINEN TARJOUS

Laske tarjous

Korpela Virta

Määräaikainen sopimus

Uusia sopimuksia tehdään kaikkialle Suomeen.

Sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta, yksilöllisesti laskettavasta energian hinnan kiinteästä osasta sekä käyttövaikutuksesta.

Energian kiinteän osuuden hinnan sopimukselle saat laskettua Korpela Virtamittari -tarjouslaskurin avulla ja sitä kautta teet halutessasi myös sopimuksen.

Tuotetta tarjotaan kohteisiin, joissa sähkönkäyttö on enintään 100 000 kWh/vuosi.

Korpela Virta on sähkösopimus, jossa sinulla on mahdollisuus yhdistää kiinteähintaisen ja tuntihinnoitellun sähkön hyötyjä. Energian hinta muodostuu kiinteästä osasta ja käyttövaikutuksesta, joka pienenee tai suurenee riippuen siitä, käytätkö sähköä matalan vai korkean hintahetken aikaan. Korpela Virta sopimus tuo vakautta sähkösopimuksellesi ja tarjoaa samalla mahdollisuuden hyötyä sähkönkulutuksen ohjauksesta edullisille tunneille. Keskimääräinen käyttövaikutuksen vaihteluväli on +/- 3 snt/kWh.

iStock 857078588

Tietoa Korpela Virta -tuotteesta

Korpela Virta on määräaikainen sähkönmyyntisopimus, joka tehdään sovitulle ajanjaksolle voimassa olevaksi. Korpela Virta -sopimus on hyvä vaihtoehto asiakkaalle, joka haluaa määräaikaisen sähkösopimuksen turvan ja samalla pörssisähkön jouston käyttövaikutuksen avulla. Mahdollisuus vaikuttaa laskun loppusummaan sähkön käyttöä ajoittamalla.

Tarjouksen Korpela Virta -hinnasta saat helposti ja luotettavasti Korpela Virtamittari -tarjouslaskurin avulla. Laskurilla saat laskettua yksilöllisen tarjouksen määräaikaisista sopimuksista.

Käyttövaikutuksen huomioon ottava sopimus voi olla järkevämpi vaihtoehto kuin tavallinen kiinteähintainen sopimus. Korpela Virta -sopimuksella kiinteä osuus hinnasta on tyypillisesti edullisempi kuin vastaavassa täysin kiinteähintaisessa määräaikaisessa sopimuksessa. Omalla sähkön käytön ajoittamisella vaikutat siihen, onko käyttövaikutus plussaa vai miinusta.

Sopimus on erinomainen valinta sinulle, joka kaipaat määräaikaisen sähkösopimuksen vakautta ja lisäksi pystyt vaikuttamaan sähkölaskuusi ajoittamalla kulutustasi edullisille tunneille.

Käyttövaikutuksellinen Korpela Virta -sopimus on vakaampi kuin pörssisähkö, sillä vaikka et pystyisi merkittävästi muuttamaan omaa sähkönkulutustasi, sinun ei tarvitse pelätä, että hinta muuttuisi merkittävästi.

Sitoutuessasi sopimukseen määräajaksi sähkön kiinteän hinnan osuus ja perusmaksu eivät muutu sopimuskauden aikana. Voit siis paremmin ennakoida sähkölaskusi suuruuden. Sopimus on molemmin puolin sitova määräajan ja se ei ole irtisanottavissa kesken sopimuskauden.

Sopimus kannattaa valita, jos arvostat erityisesti sähkön hinnan tasaisuutta pidemmällä aikavälillä ja tarjoushetken hintataso on sellainen, että voit elää sen kanssa sopimuskauden ajan.

Korpela Virta -sopimuksen tarjoushintoja päivitetään koko ajan markkinatilanteen mukaan. Tarjouslaskurilla saat tarjouksen, joka on voimassa 15 minuuttia tarjouksen laskemisesta alkaen.

Käyttövaikutus

Käyttövaikutuksen avulla asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa omaan sähkölaskuunsa, ilman pörssisähkön riskejä. Pörssisähkön tuntihintojen vaihtelu vaikuttaa käyttövaikutuksen suuruuteen. Kun tuntihintojen vaihtelu on suurta, myös käyttövaikutuksen merkitys kasvaa. Mitä suurempaa tuntihintojen vaihtelu on ja mitä paremmin pystyt ohjaamaan kulutustasi halvemmille tunneille, sitä enemmän pystyt myös alentamaan sähkösi hintaa käyttövaikutuksen avulla.

jakautuminen

Tietoa käyttövaikutuksesta

Käyttövaikutuksessa on kyse oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon. Sähkönkäyttö, joka on ajoittunut edullisille tunneille, laskee energiamaksuasi. Vastaavasti jos käyttö on keskittynyt kalliimman hinnan tunneille, se nostaa energiamaksuasi.

 

Arvot, joita käytetään tuotteesta puhuttaessa ovat viitearvoja. Asiakaspalvelu tai myynti eivät pysty ennakkoon laskemaan käyttöpaikkasi kulutuksen perusteella käyttövaikutusta. Käyttövaikutus on aina yksilöllinen ja käyttövaikutukseen vaikuttaa sekä sähkönkäyttö, mutta myös sähkönhinta. Sähköpörssin hinta voi vaihdella oleellisesti eri ajanhetkinä, kuten myös käyttötottumukset, joten ennakoiden käyttövaikutusta ei voi edes arvailla. Käyttövaikutuksesta ei voida sopia etukäteen sopimuksella, koska se määräytyy tulevaisuudessa sähköpörssissä.

Keskimääräinen vaihteluväli on yleensä ollut -/+ 3 snt/kWh, jolloin kuukausikohtainen energiamaksu nousee tai laskee käyttövaikutuksen verran.

(A) Omalla kulutuksellasi painotettu keskihinta – (B) Pörssisähkön kuukausikeskihinta = Käyttövaikutus (snt/kWh)

A = Tuntikohtainen sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan tuntikohtaisen pörssisähkön hinnalla (snt/kWh), jonka jälkeen kaikkien tuntien tulot summataan yhteen ja jaetaan kuukausikohtaisella kulutuksellasi.

B = Pörssisähkön kuukausikeskihinta (snt/kWh)

Käyttövaikutus on käyttöpaikan sähkönkulutuksen mukaisen keskihinnan ja kuukauden keskihinnan välinen erotus. Lopullinen arvo on joko negatiivinen, jolloin sähkölaskusi loppusumma pienenee, tai positiivinen, jolloin se kasvattaa sähkölaskusi loppusummaa. Mitä enemmän saat ohjattua kulutusta kuukauden edullisille tunneille, sitä paremmin voit alittaa kuukauden keskiarvon. Käyttövaikutuksen osuus näkyy erillisenä rivinä laskulla. 

Korpelan Spot info -sivulta voit seurata sähkön pörssihintaa (Suomen aluehintaa). Pääset sivulle tästä: Korpela Spot info

Myös Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen avulla voit seurata sähkön pörssihintaa (Suomen aluehintaa). Tuntihinta-sovellus on maksuton, se on julkaistu Android-/IPhone-puhelimiin ja voit ladata sen puhelimesi sovelluskaupasta.

Molemmissa vaihtoehdoissa seuraavan päivän hinnat ovat nähtävissä aina edellisenä iltapäivänä, jolloin asiakkaan on mahdollista ennakoida ja ajastaa kulutustaan edullisimmille tunneille. 
 

Laske tarjous Korpela Virtamittarilla

Kokeile ilman riskiä - näet hinnan heti.

Määräaikainen sopimus aina kilpailukykyiseen hintaan.

Korpela Virtamittari -tarjouslaskurilla saat laskettua yksilöllisen tarjouksen määräaikaisista sopimuksista. Voit käydä laskemassa tarjouksen sinulle sopivana ajankohtana. Pelkkä tarjouksen laskeminen ei vielä sido mihinkään. Voit laskea tarjouksen niin monta kertaa kuin katsot tarpeelliseksi ja tehdä sopimuksen vaivattomasti silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Tarjouslaskurilla saat tarjouksen, joka on voimassa 15 minuuttia. Jos hinta on sinulle sopiva, voit hyväksyä tarjouksen ja jatkamalla sopimuksen tekoon vahvistat tilauksen. Lyhimmillään teet sopimuksen noin puoleksi vuodeksi kerrallaan ja halutessasi voit tehdä sopimuksen alkamaan jopa vuoden päähän.

Tarjous lasketaan oman käyttöpaikkasi kulutuksen ja reaaliaikaisen sähkön tukkumarkkinahinnan perusteella, ja siksi laskuri vaatii vahvan tunnistautumisen.