Tiedote sahkonmyyntihinnat 98dpi

Tammikuun paukkupakkaset näkyvät sähkölaskuissa

12.2.2024

Tammikuu oli koko Suomessa todella kylmä. Lämmitys oli kovilla ja tämän myötä energiankulutus kasvoi. Erityisesti kovilla pakkasilla, kun energian hinnat ovat korkealla, tarkka energiankäyttö ja sen ajoitus on tärkeää.

Sähkösopimuksestasi riippumatta, kun sähkön hinta on korkealla, kaikkien sähkönkäyttäjien toimet vaikuttavat sähkönhinnan muodostumiseen. Korpela Spotti -sopimusasiakkailla hinta näkyy heti laskulla ja he ovatkin tottuneempia sähkönhinnan seuraajia ja kulutuksen ajoittajia. Muilla sopimustyypeillä hinta taas näkyy käyttövaikutuksen muodossa laskulla. Tämän vuoksi kaikkien asiakkaiden olisi tärkeää seurata sähkön hintoja esimerkiksi Korpela Spot infosta: https://www.korpelanvoima.fi/sahkonmyynti/sahkoa-kotiin-ja-yrityksille/spot-info/  ja ajoittaa sähkönkulutusta edullisimmille tunneille. Yleensä sähkö on edullisimmillaan myöhään illalla, öisin ja viikonloppuisin.

Tammikuussa suuren piikin hintaan aiheutti varsinkin 5.1.2024 poikkeuksellisen korkeat sähkön hinnat. Jos sähkönkulutusta oli kyseisenä päivänä kalliin hinnan aikaan, niin se näkyy tammikuun sähkölaskussa voimakkaasti Korpela Spotti asiakkailla ja käyttövaikutuksen osuudessa muilla sopimustyypeillä.Siirry "Uutiset"-sivulle