iStock 495394374 A

Valitse Korpela Valo -sopimus

Tee sopimus

Korpela Valo

Toistaiseksi voimassaoleva

Uusia sopimuksia tehdään Korpelan Voiman omistajakuntien ja Verkko Korpelan jakeluverkkoalueen käyttöpaikoille.

Korpela Valo sopii asiakkaalle, joka haluaa vakaan hinnan ja silti mahdollisuuden vaikuttaa loppusummaan omalla kulutuksellaan.

Tuotetta tarjotaan kohteisiin, joissa sähkönkäyttö on enintään 100 000 kWh/vuosi.

Sopimusta ei ole saatavilla, mikäli edellisestä Korpela Valo sopimusjaksosta on kulunut alle 12 kk.

Hinnat voivat muuttua kuukauden ilmoitusajalla.

iStock 495394374 A

Tietoa Korpela Valo -tuotteesta

Korpela Valo on kätevä ja joustava sopimus ilman määräaikaa. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa ei myöskään ole mitään huolta sopimuksen uusimisesta, sillä se on voimassa niin kauan kuin itse haluat.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajan puitteissa milloin tahansa. Tämän sopimuksen voit siis vaihtaa toiseen sähkösopimukseen, kuten vaikka määräaikaiseen Korpela Virta -sopimukseen, jossa hinta on kiinnitetty pidemmäksi aikaa.

Toistaiseksi voimassa oleva Korpela Valo -sähkösopimus on helppo ja joustava valinta. Kyseessä on sopimus, joka päättyy vasta sitten kun haluat itse irtisanoa sen.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on nimensä mukaisesti voimassa toistaiseksi – ilman kiinteää sopimusaikaa. Toisin kuin määräaikainen sähkösopimus, toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta, energian hinnan kiinteästä osasta sekä käyttövaikutuksesta.

Hinta seuraa maltillisesti sähkömarkkinan hintaa. Sähkön hinta vaihtelee sähkömarkkinoiden kehityksen mukaan ja sen hintaa tarkastellaan markkinoihin pohjautuen. Mikäli hinta muuttuu, ilmoitamme siitä vähintään kuukautta aikaisemmin.

Käyttövaikutus

Käyttövaikutuksen avulla asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa omaan sähkölaskuunsa, ilman pörssisähkön riskejä.

Pörssisähkön tuntihintojen vaihtelu vaikuttaa käyttövaikutuksen suuruuteen. Kun tuntihintojen vaihtelu on suurta, myös käyttövaikutuksen merkitys kasvaa. Mitä suurempaa tuntihintojen vaihtelu on ja mitä paremmin pystyt ohjaamaan kulutustasi halvemmille tunneille, sitä enemmän pystyt myös alentamaan sähkösi hintaa käyttövaikutuksen avulla.

 

jakautuminen
KIVET ORANSSI SININEN VIHREA 1920x1080

Tietoa käyttövaikutuksesta

Käyttövaikutuksessa on kyse oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon. Sähkönkäyttö, joka on ajoittunut edullisille tunneille, laskee energiamaksuasi. Vastaavasti jos käyttö on keskittynyt kalliimman hinnan tunneille, se nostaa energiamaksuasi.

 

Arvot, joita käytetään tuotteesta puhuttaessa ovat viitearvoja. Asiakaspalvelu tai myynti eivät pysty ennakkoon laskemaan käyttöpaikkasi kulutuksen perusteella käyttövaikutusta. Käyttövaikutus on aina yksilöllinen ja käyttövaikutukseen vaikuttaa sekä sähkönkäyttö, mutta myös sähkönhinta. Sähköpörssin hinta voi vaihdella oleellisesti eri ajanhetkinä, kuten myös käyttötottumukset, joten ennakoiden käyttövaikutusta ei voi edes arvailla. Käyttövaikutuksesta ei voida sopia etukäteen sopimuksella, koska se määräytyy tulevaisuudessa sähköpörssissä.

Keskimääräinen vaihteluväli on yleensä ollut -/+ 3 snt/kWh, jolloin kuukausikohtainen energiamaksu nousee tai laskee käyttövaikutuksen verran.

(A) Omalla kulutuksellasi painotettu keskihinta – (B) Pörssisähkön kuukausikeskihinta = Käyttövaikutus (snt/kWh)

A = Tuntikohtainen sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan tuntikohtaisen pörssisähkön hinnalla (snt/kWh), jonka jälkeen kaikkien tuntien tulot summataan yhteen ja jaetaan kuukausikohtaisella kulutuksellasi.

B = Pörssisähkön kuukausikeskihinta (snt/kWh)

Käyttövaikutus on käyttöpaikan sähkönkulutuksen mukaisen keskihinnan ja kuukauden keskihinnan välinen erotus. Lopullinen arvo on joko negatiivinen, jolloin sähkölaskusi loppusumma pienenee, tai positiivinen, jolloin se kasvattaa sähkölaskusi loppusummaa. Mitä enemmän saat ohjattua kulutusta kuukauden edullisille tunneille, sitä paremmin voit alittaa kuukauden keskiarvon. Käyttövaikutuksen osuus näkyy erillisenä rivinä laskulla. 

Korpelan Spot info -sivulta voit seurata sähkön pörssihintaa (Suomen aluehintaa). Pääset sivulle tästä: Korpela Spot info

Myös Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen avulla voit seurata sähkön pörssihintaa (Suomen aluehintaa). Tuntihinta-sovellus on maksuton, se on julkaistu Android-/IPhone-puhelimiin ja voit ladata sen puhelimesi sovelluskaupasta.

Molemmissa vaihtoehdoissa seuraavan päivän hinnat ovat nähtävissä aina edellisenä iltapäivänä, jolloin asiakkaan on mahdollista ennakoida ja ajastaa kulutustaan edullisimmille tunneille. 
 

Tee sopimus Korpela Virtamittarin kautta

Korpela Virtamittari -palvelun kautta pääset kätevästi tekemään toistaiseksi voimassaolevan Korpela Valo -sopimuksen.

Saat vahvistuksen tehdystä sähkönmyyntisopimuksesta sähköpostiisi. Sopimuksen teko vaatii vahvan tunnistautumisen.