Puunkaatoneuvonta

Oletko kaatamassa puita ilmajohtojen läheisyydessä? Tarjoamme maksutonta puunkaatoneuvontaa jakeluverkkoalueemme asukkaille Verkko Korpelan sähköjohtojen, jakokaappien ja muuntamoiden lähellä olevien puiden kaatoon, kun puun kaatamisessa on olemassa sähkötapaturman riski tai mahdollisuus vioittaa Verkko Korpelan sähköverkkoa.

Varsinaisen kaatosahauksen suorittaa asiakkaan valitsema ja tilaama ammattitaitoinen metsuri. Valittu metsuri arvioi, miten työ voidaan tehdä turvallisesti. Mikäli metsuri katsoo, että puita ei ole mahdollista kaataa sähkölinjaa vaarantamatta, silloin on syytä ottaa Verkko Korpelaan yhteyttä. Tarvittaessa voimme laskea ilmajohdon kaadon ajaksi, mikäli se puun poistamiseksi on välttämätöntä. On hyvä huomioida, että ilmajohdon laskeminen on viimeinen vaihtoehto, jota käytetään, jotta sähkölinjojen läheisyydessä sijaitseva puu saadaan kaadettua turvallisesti.

 


Ota siis yhteyttä sähkönsiirron asiakaspalveluumme tai käyttökeskukseemme hyvissä ajoin, vähintään viikkoa ennen töiden aloittamista.

Pienjännitejohtojen läheisyydessä sijaitsevien puiden kaatamiselle voimme antaa kaatoluvan puhelimitse. Suurjännitelinjojen (20 kV) läheisyydessä sijaitsevien puiden kaataminen arvioidaan tapauskohtaisesti. Riskikartoituksen mukaan annamme tarvittaessa avun puun turvalliseen poistamiseen. Mahdolliset vahingot rakennuksille, jotka ovat aiheutuneet puunkaadosta, ovat aina asiakkaan vastuulla.

Sähkönjakelua vaarantavia ongelmapuita poistamme suunnitelmallisesti vuosiraivauksien yhteydessä sopimusmetsuriemme arvion mukaisesti.

Metsureiden yhteystietoja saat esimerkiksi Metsänhoitoyhdistysten kautta. Pääset Metsänhoitoyhdistysten sivuille TÄSTÄ 

 

Palvelemme:

Puunkaatoneuvontaa saat sähkönsiirron asiakaspalvelustamme arkisin kello 8–16 välillä numerosta 06 874 7231 TAI käyttökeskuksestamme numerosta 06 873 222.