Mikael Tuorila hallinto- ja talousjohtajaksi Korpelan Voimalle
Yritys- ja yhteisötarinat

Mikael Tuorila hallinto- ja talousjohtajaksi Korpelan Voimalle

Julkaistu 3.7.2023 | Kirjoittaja:
Maaliskuun alusta Korpelan Voiman hallinto- ja talousjohtajana on toiminut himankalaislähtöinen Mikael Tuorila.

Kansantaloustieteiden maisteriksi opiskellut Mikael siirtyi tehtävään Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n talouspäällikön paikalta.


– Korpelan Voimaa on tullut seurattua asiakkaan näkökulmasta läpi aikuiselämäni, Oulussa asuessammekin meillä oli lähes koko ajan sähkösopimus Korpelan Energian kanssa. Gradussani tutkin BCDC Energia tutkimusyhteisön opastuksella kotitalouksien mahdollisuuksia ja valmiuksia kysyntäjoustoille, jolloin tutustuin energiamarkkinoihin ja niiden mahdollisiin tulevaisuuden näkymiin. Tämän myötä energia-ala ei näyttäytynytkään enää ”valmiilta” ja tylsältä vaan dynaamiselta ja mielenkiintoiselta, Mikael kertoo.

 

Kun Mikael perheineen päätti muuttaa takaisin Himangalle, Korpelan Voimalla oli hallinto- ja talousjohtajan paikka auki.


– Minun kannaltani ajoitus oli siis täydellinen. On ollut hienoa päästä mukaan paikallisesti omistettuun energiayhtiöön ja tuomaan oma panokseni sen kehittämiseen, Mikael toteaa.

 

Hän on vapaa-ajalla liikunnallinen ja kertoo pelanneensa salibandya oikeastaan koko elämänsä ja muutaman vuoden liki tositarkoituksella. Nykyisin tahti on rauhallisempaa, mutta pallon perässä hän vieläkin juoksee Himangan Pallon miesten joukkueessa. Urheilu kiinnostaa muutenkin paljon ja Mikael tunnustaa olevansa lähes kaikkiruokainen penkkiurheilija. Lisäksi hän tykkää lukea, tai jos rehellisiä ollaan, niin kuunnella kirjoja, sekä seurata eri foorumeista osakemarkkinoiden kehittymistä. Mikaelin perheeseen kuuluu vaimo Katri, sekä pienet pojat Robert ja Lucas. Mikael toteaa, että tällä hetkellä perusteellinen rentoutuminen vapaa-ajalla on hieman haastavaa poikien ollessa pieniä ja talon rakennusprojektin ollessa myös meneillään.

     
– Onneksi meillä on tukiverkko lähellä ja itseäni taitavammat hoitavat varsinaisen rakentamisen. Kuitenkin poikien kasvun seuraaminen, sekä rakennusprojektin eteneminen on aika upeaa hommaa, Mikael kertoo.

 

Mikael toteaa, että kuluva vuosikymmen ei ole ollut Korpelan Voiman yli satavuotisessa historiassa varmastikaan se rauhallisin ja helpoin, niin yrityksen sisällä kuin energiamarkkinoillakaan.


– Ymmärrän yrityksen merkityksen alueen ihmisille ja sen mukanaan tuomat voimakkaatkin tunteet ja näkemykset, miten yrityksellä menee ja mihin sen kuuluisi olla menossa. Yhtenä suurimmista tavoitteistani onkin saavuttaa meidän kaikkien verkkoalueen, sekä energian asiakkaiden luottamus siitä, että Korpelan Voima pystyy edistämään paikallista elinvoimaa laadukkailla ja kilpailukykyisillä energiapalveluilla myös seuraavat sata vuotta. Täydellisiä emme ole varmasti koskaan, siispä Korpelan Voimaa rakentavaa ja kehittävää palautetta otan mielellään työssäni vastaan. Asiakkaita vartenhan täällä ollaan töissä.

 

Toivotamme Mikaelin lämpimästi tervetulleeksi taloon!