Korpela tukee tokaluokkalaisten energiaopetusta
Vastuullisuus

Korpela tukee tokaluokkalaisten energiaopetusta

Julkaistu 3.7.2023 | Kirjoittaja: Jenni Perälahti
Sadoissa kouluissa ympäri Suomea vietetään energiansäästöviikkoa 9.-15.10.2023.

Energiansäästöviikon aikana tokaluokkalaiset oppivat energiasta perustietoja ja -taitoja. Myös koko muu koulu voi osallistua valtakunnallisen Energiansäästöviikon viettoon ja etsiä koulun energiasyöppöjä. Teemaviikon keskeinen viesti energiansäästön tärkeydestä ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan. Päinvastoin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on välttämätöntä ymmärtää sen kytkös energiankäyttöön.

Korpelan Voima on ollut pitkään mukana Energiansäästöviikossa lahjoittamalla Hei, kaikki toimii -opetusmateriaaleja jakeluverkkoalueensa 2-luokkalaisille. Tänäkin vuonna Korpelan Voima sponsoroi opetusmateriaaleja 2-luokkalaisille alueemme alakoulujen oppimateriaalitilausten mukaisesti. Lähetämme jakeluverkkoalueemme alakouluille, rehtoreille sekä 2-luokkien opettajille, postia asian tiimoilta elokuun puolivälissä.

Energiansäästöviikolla alakouluissa tutustutaan energialähteisiin, energiantuotantoon, -kulutukseen ja säästömahdollisuuksiin muun muassa Hei, kaikki toimii -opetusmateriaalin ja lasten energiakirjan avulla. Valmiin materiaalin, pelien ja leikkien avulla on helppo ottaa perustiedot haltuun. Paketissa on valmis tuntirunko koko viikoksi. Materiaaleista riittää hyödynnettävää kaikille alakoulun vuosiluokille.

Meillä Korpelan Voimalla yhdessä muiden energiayhtiöiden kanssa on vastuullinen rooli kasvattaa kansalaisten tietoisuutta järkevästä energian käytöstä, jo pienestä pitäen. Energiansäästö on kansalaistaito ja vastuullisuusteko. Tästä Korpelan Voima viestii Energiansäästöviikolla 9.-15.10.2023 asiakkaille ja sidosryhmille muun muassa kotisivujen ja somen kautta.

Tokaluokkalaisten Energiansäästöviikko: www.motiva.fi/tokaluokkalaiset