Sähköjen katkaisu tehdään etäluettavasta mittarista
Sähkönsiirto Korpela palvelee

Sähköjen katkaisu tehdään etäluettavasta mittarista

Julkaistu 22.3.2023 | Kirjoittaja: Jenni Perälahti
Mikäli sinulla on tarpeen saada sähkönkäyttökohteesi sähköttömäksi, tee sähköjen katkaisu oikeaoppisesti etäluettavasta mittarista.

Mikäli sinulla on tarpeen saada sähkönkäyttökohteesi sähköttömäksi, tee sähköjen katkaisu oikeaoppisesti etäluettavasta mittarista. Pääkytkimestä/pääsulakkeilta tehty sähkön katkaisu katkaisee myös sähkömittarin tiedonsiirtoyhteyden, jolloin käyttöpaikan sähkönlaatutietoja ei pystytä seuraamaan eikä Verkko Korpelalla ole tietoa, onko kyseessä esimerkiksi vikautunut mittari tai häiriöitä tietojen siirtymisessä.

Tämä saa aikaan ylimääräisen asentajan käynnin sähkönkäyttökohteessa, sillä sähkömittari ei saa olla sähköttömänä. Kun katkaisu tehdään sähkömittarista, säilyy tiedonsiirtoyhteys, jolloin mahdolliset sähköverkon viat voidaan paikallistaa ja korjata nopeasti myös tyhjillään olevista sähkönkäyttöpaikoista. Varmista aina sähkönkatkaisun jälkeen, että mittarin näytössä näkyvät kulutuslukemat.

Jos haluat katkaista sähköt esimerkiksi mökiltä, tee se etäluettavan mittarin etupaneelissa olevalla painonapilla alla olevan ohjeen mukaisesti:

Näin toimittuna tieto sähkökulutuksen loppumisesta tulee Verkko Korpelaan. Mikäli tiedonsiirtoyhteys on poikki eikä kulutustietoja saada, muuttuu laskutettava sähkö toteutuneiden kulutustietojen sijaan arvioksi. Arviolasku perustuu aiempiin kulutustietoihisi.

Sähkömittarin käyttöohjeen löydät kotisivuiltamme:
https://www.korpelanvoima.fi/sahkonsiirto/tietoja-ja-ohjeita/sahkon-mittaus 

Käyttöohje on mahdollista saada myös paperisena versiona asiakaspalvelustamme, osoitteesta Junkalantie 15, 69100 Kannus.