Mansikkakakku
Leivonta- ja käsityöohjeet

Mansikkakakku

Julkaistu 28.6.2023 | Kirjoittaja:
Juhannuksen ja koko kesän paras kakku. Löydät tästä ohjeen makoisaan kesäherkkuun - ei muuta kuin kokeilemaan!

 

Kakkupohja ''Saman verran''

Ota kaksi sanankokoista isohkoa lasia. Riko toiseen 5 kananmunaa. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada kananmunat ja sokeri kulhoon. Mittaa sitten lasiin vielä jauhot, suhteessa 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja. Sekoita jauhoihin 2 tl leivinjauhetta. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada seos leivitettyyn kakkuvuokaan.

Paista 175° uunin alatasolla n. 40 min.

 

Kostutus
n. 2 dl maitoa
2 tl sokeria

 

Mansikkatäyte
850 g mansikoita
(850 g = n. 6½ dl survosta)
1/2 dl tomusokeria

 

Kerma-rahkatäyte
6 dl kuohukermaa
250 g kermarahkaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua

 

Kuorrutus
6 dl vispikermaa
3 tl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta

 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Mansikkatäyte: Survo mansikat haarukalla. Laita hetkeksi aikaa siivilään valumaan. Sekoita valutetun mansikkasurvoksen
joukkoon tomusokeri.

Kerma-rahkatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä rahka, sokerit ja sitruunamehu ja lisää seos kermavaahdon joukkoon.

Kokoa kakku: Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta hieman maidolla (kostuta kahta alinta
pohjalevyä maltillisesti, säästä ylimpään pohjaan suurin määrä kostuketta.). Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta
ja kermatäytteestä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta kanneksi viimeinen pohjalevy ja
kostuta. Tasoita reunat lastalla.

Kuorrutus: Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Kuorruta kakku haluamallasi tavalla ja koristele lopuksi mansikoilla.