Tykkylunta puissa ja linjoilla 72dpi

Puissa ja sähkölinjoilla oleva lumikuorma voi kasvaa lumisateiden myötä

29.12.2022

Lähestyvä lumisadealue perjantaiaamusta 30.12.2022 alkaen voi lisätä huomattavasti puissa jo tällä hetkellä olevaa melko raskasta lumikuormaa, jolloin puiden taipuminen sähkölinjoille on mahdollista. Myös sähkölinjoihin kerääntynyt lumi voi aiheuttaa linjojen venymistä/taipumista lisäten riskiä sähkönjakeluhäiriöihin.

Lumenpudotusta sähkölinjoilta saa tehdä vain alan ammattilaiset ja jännitetyöskentelyyn suunnitelluilla työvälineillä.


Verkko Korpela varautuu tilanteeseen ja ennaltaehkäisee puihin, ja sähkölinjoille kerääntyvän lumen ja jään määrää muun muassa käymällä vikaherkempiä ilmajohtoverkon osia läpi pudottamalla lumikuormaa linjoilta sekä taipuneista puista.

On tärkeää muistaa, ettei sähkölinjoille kaatuneisiin tai kaatumassa oleviin puihin saa koskea eikä poistaa omatoimisesti. Myöskään maassa mahdollisesti oleviin sähkölinjoihin/johtoihin ei pidä mennä koskemaan sähköiskuvaaran vuoksi. Vaurioituneeseen sähköjohtoon on pidettävä vähintään 20 metrin varoetäisyys.

Tee sähkölinjoihin koskevista tai kaatuneista puista sekä muista sähköverkon vikatilanteista ilmoitus Verkko Korpelan 24 h palvelevaan vikapäivystysnumeroon 06 873 222.Siirry "Uutiset"-sivulle