Teemakuva sahkonmyyntituoteuudistus 1200x400

Korpelan Energian myyntisopimukset uudistuvat 1.1.2023

24.11.2022

Korpelan Energia haluaa tulevaisuudessakin tarjota asiakkailleen kilpailukykyisiä sähkösopimuksia ja samalla ohjata asiakkaitaan sähkönkäyttöön, joka palvelee niin asiakasta kuin yhteiskuntaa. Tulevaisuudessa sähkön käytön ajankohdalla on yhä suurempi merkitys.

Alla on esitelty uudet tuotteemme ja hinnat, jotka astuvat voimaan 1.1.2023 alkaen. Nykyiset myyntituotteemme poistuvat käytöstä 31.12.2022.

Kaksi- ja neliaikahinnoitellut Aika-, Kausi-, Yrittäjä- ja Teho-tuotteet päättyvät. Jatkossa kaikki myyntituotteet ovat yksiaikaisia. Voimassa olevien määräaikaisten sopimusten hinnat säilyvät ennallaan määräaikaisen sopimuskauden loppuun saakka.

Päivitämme sopimukset 1.1.2023 alkaen uusien tuotteiden mukaisesti ja lähetämme sopimusvahvistukset postitse. Myyntisopimusten tuoteuudistuksella ei ole vaikutusta siirtosopimuksiin.

 

Uudet sähkönmyyntituotteet

Tämänhetkiset myynnissä olevat tuotteemme ovat nähtävissä kotisivuillamme. Hinnat sisältävät ALV 10 %.

  Perusmaksu 3,46 € / kk
  Energia 20,90 snt / kWh + käyttövaikutus (snt / kWh)

Sopimuksen energian hinta muodostuu kiinteästä hinnasta sekä käyttövaikutuksesta. Korpela Valo sopii     asiakkaalle, joka haluaa vakaan hinnan ja silti mahdollisuuden vaikuttaa laskun loppusummaan omalla kulutuksellaan.

Sopimus on voimassa toistaiseksi, tarkista saatavuus kotisivuilta.

Tälle hinnastolle siirtyvät nykyisin seuraavilla sopimuksilla olevat: Korpela Jatkuva, Korpela Jatkuva muu alue, Korpela Jatkuva Yrittäjä, Korpela Jatkuva Teho.

 

  Hinta ajalla 1.1. - 31.3.2023:
  Perusmaksu 3,46 € / kk
  Energia 37,00 snt / kWh + käyttövaikutus (snt / kWh)

Sopimuksen energian hinta muodostuu neljännesvuosittain päivittyvästä kiinteästä hinnasta sekä käyttövaikutuksesta. Korpela Kvartaali sopii asiakkaalle, joka haluaa sähkömarkkinoita seuraavan tuotteen, jonka hinta on etukäteen tiedossa. Ilmoitamme seuraavan vuosineljänneksen hinnan kuukautta ennen sen voimaantuloa.

Sopimus on voimassa toistaiseksi, tarkista saatavuus kotisivuilta.

Tälle hinnastolle siirtyvät nykyisin seuraavilla sopimuksilla olevat: Korpela Kvartaali, MTK Kvartaali, Korpela Kvartaali muu alue, MTK Kvartaali muu alue, Korpela Kesto

 

  Perusmaksu 3,46 € / kk
  Energia spot X snt / kWh + välityspalkkio 0,354 snt / kWh

Sopimuksen energian hinta muodostuu tunneittain muuttuvasta sähköpörssin Suomen aluehinnasta, johon lisätään arvonlisävero sekä Korpelan Energian välityspalkkio. Pörssihinnoiteltu sopimus sopii asiakkaalle, jolla on mahdollisuus seurata hintojen vaihtelua ja ajastaa kulutuksensa edullisimmille tunneille ja näin pienentää sähkölaskuaan.

Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Tälle hinnastolle siirtyvät nykyisin seuraavilla sopimuksilla olevat: Korpela TuntiSpot

 

  Perusmaksu X € / kk
  Energia X snt / kWh + käyttövaikutus (snt / kWh)

Määräaikaisen sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta, kiinteästä hinnasta sekä käyttövaikutuksesta. Sopii asiakkaalle, joka haluaa kiinnittää hinnan pidemmäksi ajaksi tulevaisuuteen ja silti mahdollisuuden vaikuttaa laskun l-oppusummaan omalla kulutuksellaan. Kiinteä hinta on voimassa koko määräaikaisuuden ajan.

Sopimus on määräaikainen.

Määräaikaisia sopimuksia ei toistaiseksi saatavilla.

 

Käyttövaikutus

- ajoittamalla kulutusta voit pienentää sähkölaskuasi


Sähkön hinnoittelu muuttuu. Jatkossa laskun kokonaishinta muodostuu kiinteästä sähkön hinnasta, yksilöllisestä käyttövaikutuksesta sekä perusmaksusta. Tyypillisellä omakotikäyttäjällä kiinteän hinnan osuus on keskimäärin 90–99 % sähkön hinnasta ja käyttövaikutuksen osuus 1–10 %. Käyttövaikutuksen osuus on sitä korkeampi, mitä enemmän sähköä käytetään kalliiden tuntien aikana.

Jatkossa huomioimme kaikissa sopimuksissamme käyttövaikutuksen osana sähkön hinnan muodostumista. Sähkön hinta määräytyy sähköpörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan jokaiselle tunnille. Yleensä pörssihinnat ovat korkeimmillaan talvisin aamulla ja iltapäivällä, kun kulutus on huipussaan. Pääsääntöisesti öisin ja tuulisina päivinä sekä viikonloppuisin hinnat ovat alhaisemmat, kun kulutus on pienempää ja sähköä voidaan tuottaa edullisimmilla tuotantomuodoilla.

Mikäli asiakas käyttää sähköä pääasiassa kalliimpien tuntien aikana, nousee käyttövaikutuksen osuus ja energian lopullinen hinta. Jos taas asiakkaan on mahdollista ohjata sähkönkäyttöään suurelta osin yöajalle ja muille edullisimmille tunneille, on käyttövaikutuksen osuus pienempi. Pörssihintojen seuranta onnistuu vaivattomasti esimerkiksi Fingridin tarjoaman Tuntihinta-sovelluksen avulla.  Seuraavan päivän hinnat ovat nähtävissä aina edellisenä päivänä, jolloin asiakkaan on mahdollista ennakoida ja ajastaa kulutustaan edullisimmille tunneille.

Yhdenkin vuorokauden aikana sähkön käytön ajoituksella voi olla käyttövaikutukseen sekä nostava että laskeva vaikutus.

 

Kokonaishinta muodostuu kiinteästä sähkön hinnasta, yksilöllisestä käyttövaikutuksesta sekä perusmaksusta. Tyypillisellä omakotikäyttäjällä kiinteän hinnan osuus on ollut keskimäärin 90–99 % sähkön hinnasta ja käyttövaikutuksen osuus 1–10 %.

Oman käyttövaikutuksen osuuden voit laskea seuraavasti: listaa haluamasi kuukauden sähkön käyttösi tuntitasolla ja kerro se kyseisen kuukauden tuntien spot-hinnoilla. Laske nämä tuntikohtaiset kustannukset yhteen ja jaa se kuukausikulutuksellasi. Tästä hinnasta vähennetään kyseisen kuukauden spot-hintojen keskiarvo. Summien erotus on käyttövaikutuksesi.

Tuntihinta-mobiilisovellus

Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen avulla voit seurata sähkön pörssihintaa (Suomen aluehintaa). Mobiilisovelluksen asetteluissa voi valita, näytetäänkö hinnat arvonlisäverollisina vai verottomina sekä halutessaan lisätä myös oman sähkönmyyjänsä marginaalin mukaan. Mobiilisovellus hälyttää, kun pörssisähkönhinta ylittää käyttäjän asettaman hälytysrajan. Hintatietojen avulla voi vähentää sähkönkäyttöä silloin, kun sähkö on kallista ja hyödyntää halvimmat tunnit.

Tuntihinta-mobiilisovellus on maksuton, ja se on julkaistu Android- ja IPhone-puhelimiin. Tuntihinta-mobiilisovelluksen voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta.Siirry "Uutiset"-sivulle