Korpela Virta teema 98dpi

Korpelan Energia on tuonut myyntiin 1- ja 2 -vuotisen määräaikaisen sopimuksen

20.12.2022

Korpelan Energia on tuonut myyntiin uuden määräaikaisen 1- tai 2- vuotisen Korpela Virta -sähkösopimuksen. Sopimus voi alkaa aikaisintaan 1.1.2023.

Tämä sopimus on saatavilla Korpelan Voiman omistajakuntien alueiden (Halsua, Kalajoki, Kannus, Kaustinen, Lestijärvi, Sievi ja Toholampi) tai Verkko Korpelan jakeluverkkoalueen (Halsuan, Kalajoen Himangan ja Raution, Kannuksen, Kaustisen, Kokkolan Kälviän, Lohtajan ja Ullavan, Lestijärven, Sievin sekä Toholammin) asukkaille ja käyttöpaikoille.

 

Korpela Virta, 1-vuotinen sopimus

Määräaikaisen sopimuksen energian hinta muodostuu kiinteästä hinnasta sekä käyttövaikutuksesta. Hintaan lisätään perusmaksu. Sopimus on voimassa 31.12.2023 saakka.

Energian kiinteä hinta on 25,00 snt/kWh sekä +/- käyttövaikutus X snt.

Perusmaksu 3,46 €/kk

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %.


Korpela Virta, 2-vuotinen sopimus

Määräaikainen sopimuksen energian hinta muodostuu kiinteästä hinnasta sekä käyttövaikutuksesta. Hintaan lisätään perusmaksu. Sopimus on voimassa 31.12.2024 saakka.

Energian hinta on 18,70 snt/kWh sekä +/- käyttövaikutus X snt.

Perusmaksu 3,46 €/kk

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %.

Lisätietoa ja sopimuksen pääset tekemään TÄSTÄ

Käyttövaikutus

Huomioimme vuoden 2023 alusta kaikissa sopimuksissamme käyttövaikutuksen osana sähkön hinnan muodostumista. Kokonaishinta muodostuu kiinteästä sähkön hinnasta, yksilöllisestä käyttövaikutuksesta sekä perusmaksusta. Tyypillisellä omakotikäyttäjällä kiinteän hinnan osuus on ollut keskimäärin 90–99 % ja käyttövaikutuksen määrä ± 1–10 % sähkön kokonaishinnasta.

Sähkön hinta määräytyy sähköpörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan jokaiselle tunnille. Yleensä pörssihinnat ovat korkeimmillaan talvisin aamulla ja iltapäivällä, kun kulutus on huipussaan. Pääsääntöisesti öisin ja tuulisina päivinä sekä viikonloppuisin hinnat ovat alhaisemmat, kun kulutus on pienempää ja sähköä voidaan tuottaa edullisimmilla tuotantomuodoilla.

Mikäli asiakas käyttää sähköä pääasiassa kalliimpien tuntien aikana, nousee käyttövaikutuksen osuus ja energian lopullinen hinta. Jos taas asiakkaan on mahdollista ohjata sähkönkäyttöään suurelta osin yöajalle ja muille edullisimmille tunneille, on käyttövaikutuksen osuus pienempi. Pörssihintojen seuranta onnistuu vaivattomasti esimerkiksi Fingridin tarjoaman Tuntihinta-sovelluksen avulla.  Seuraavan päivän hinnat ovat nähtävissä aina edellisenä päivänä, jolloin asiakkaan on mahdollista ennakoida ja ajastaa kulutustaan edullisimmille tunneille. Siirry "Uutiset"-sivulle