Fb valiaikainen sahkohyvitys 2023 98dpi

Takautuvasti maksettava sähköhyvitys - maksuaikataulu

3.4.2023

Sähköhyvitys on kuluttajalle takautuvasti maksettava hyvitys korkeista sähköenergiakuluista, jonka sähkönmyyntiyhtiö, Korpelan Energia Oy, hyvittää sähkölaskussa käyttöpaikkakohtaisesti, henkilötunnuksella tehdyille sopimuksille. Sähköhyvitystä ei makseta sähkönsiirtolaskun osalta.

Korpelan Energian asiakas on oikeutettu sähköhyvitykseen, jos hänen sähkönmyyntisopimuksensa mukainen sähköenergian kokonaishinta on ollut yli 10 senttiä kilowattitunnilta marraskuun 2022 ja tammikuun 2023 välisenä aikana. Ensimmäisen erän hyvityksen määrä lasketaan marraskuun ja joulukuun 2022 sähkölaskuista. Toisen erän hyvityksen määrä lasketaan tammikuun 2023 sähkönmyyntilaskun mukaan ja se kerrotaan kahdella. Sähköhyvitystä maksetaan siis laskennallisesti neljän kuukauden ajalta. Sähköhyvitys on mahdollista saada myös, jos asiakkaalla on pörssihintaan perustuva sähkönmyyntisopimus. Hyvitys ei vaikuta muihin sähkötukiin.

Sähköhyvitystä ei tarvitse erikseen hakea, vaan maksamme hyvityksen automaattisesti asiakkaan sähkölaskussa. Sähköhyvityksen määrä on 50 prosenttia kotitalouden sähköenergian arvonlisäverollisesta myyntihinnasta.  Hyvityksen määrä on enintään 700 euroa kuukautta kohden. Kuukausittaisen sähkölaskun omavastuu on 90 euroa, ja hyvitys kattaa siis puolet tämän yli menevästä osasta. Hyvitystä ei makseta, jos hyvityksen määrä kuukauden osalta on alle viisi euroa.

 

Sähköhyvityksen maksaminen

Hyvityksen maksaminen vaatii muutoksia tietojärjestelmiimme. Merkittävä työmäärä sähköhyvitysten laskemisessa ja laskuille saamisessa vaikuttaa oleellisesti maksuaikatauluun. Tällä hetkellä järjestelmien testaus ja tietojen läpikäynti sekä tarkastus on meillä käynnissä.

Sähkönmyyntiyhtiöille on annettu mahdollisuus hakea Energiavirastolta lisäaikaa hyvitysten maksamiseen, jota myös Korpelan Energia on hakenut. Tavoitteenamme on saada ensimmäinen hyvitys maksuun toukokuulla 2023 erääntyvälle laskulle. Jos asiakkaalle ei tule laskua toukokuussa, ensimmäinen erä maksetaan sitä seuraavalla laskulla. Vastaavasti hyvityksen toinen erä maksetaan sitä seuraavalla laskulla.

Ensimmäinen hyvitys maksetaan kuitenkin enintään kolme kuukautta hyvityksen oletetusta maksuajankohdasta (huhtikuu 2023) eteenpäin eli viimeistään heinäkuussa 2023 erääntyvällä laskulla.

 

Kysyttävää sähköhyvityksestä?

Mikäli asiakkaillamme on kysyttävää sähköhyvitykseen liittyen, vastaamme mielellämme kysymyksiin sähköpostin tai WhatsApp-kanavamme kautta:

S-posti: asiakaspalvelu(at)korpelanvoima.fi

WhatsApp: 044 774 7260 tai kotisivuiltamme löytyvän WhatsApp-palvelun kautta

 Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle