Fb valiaikainen sahkohyvitys 2023 98dpi

Takautuvasti maksettava sähköhyvitys

15.3.2023

Takautuvasti maksettava sähköhyvitys
Sähköhyvitys on kuluttajalle takautuvasti maksettava hyvitys korkeista sähköenergiakuluista, jonka sähkönmyyntiyhtiö, Korpelan Energia Oy, hyvittää sähkölaskussa käyttöpaikkakohtaisesti, henkilötunnuksella tehdyille sopimuksille. Sähköhyvitystä ei makseta sähkönsiirtolaskun osalta.


Kuka voi saada sähköhyvitystä?

Korpelan Energian asiakas on oikeutettu sähköhyvitykseen, jos hänen sähkönmyyntisopimuksensa mukainen sähköenergian kokonaishinta on ollut yli 10 senttiä kilowattitunnilta marraskuun 2022 ja tammikuun 2023 välisenä aikana. Ensimmäisen erän hyvityksen määrä lasketaan marraskuun ja joulukuun 2022 sähkölaskuista. Toisen erän hyvityksen määrä lasketaan tammikuun 2023 sähkönmyyntilaskun mukaan ja se kerrotaan kahdella. Sähköhyvitystä maksetaan siis laskennallisesti neljän kuukauden ajalta.

Sähköhyvitys on mahdollista saada myös, jos asiakkaalla on pörssihintaan perustuva sähkönmyyntisopimus. Hyvitys ei vaikuta muihin sähkötukiin.

Sähköhyvitystä ei tarvitse erikseen hakea, vaan sähköyhtiö maksaa hyvityksen automaattisesti asiakkaan sähkölaskussa. Sähköhyvityksen määrä on 50 prosenttia kotitalouden sähköenergian arvonlisäverollisesta myyntihinnasta. Hyvityksen määrä on enintään 700 euroa kuukautta kohden. Kuukausittaisen sähkölaskun omavastuu on 90 euroa, ja hyvitys kattaa siis puolet tämän yli menevästä osasta. Hyvitystä ei makseta, jos hyvityksen määrä kuukauden osalta on alle viisi euroa.

Sähköhyvitykseen liittyvä selvitystyö on käynnissä ja muun muassa hyvityksen saavien asiakkaiden osuus Korpelan Energian asiakkaista tarkentuu maaliskuun aikana.


Sähköhyvityksen maksaminen

Ensimmäinen erä sähköhyvityksestä pitäisi annetun aikataulun mukaisesti maksaa huhtikuussa erääntyvän laskun yhteydessä. Jos asiakkaalle ei tule laskua huhtikuussa, ensimmäinen erä maksetaan sitä seuraavalla laskulla. Vastaavasti hyvityksen toinen erä maksetaan sitä seuraavalla laskulla.

Hyvityksen maksaminen vaatii muutoksia tietojärjestelmiimme. Korpelan Energian tavoitteena on saada ensimmäinen hyvitys maksuun annetussa aikataulussa. Mikäli tämä ei järjestelmäteknisistä syistä onnistu, Korpelan Energian on mahdollista hakea poikkeusluvalla lisäaikaa hyvitysten maksamiseen. Hyvitys maksetaan kuitenkin enintään kolme kuukautta hyvityksen oletetusta maksuajankohdasta eteenpäin eli heinäkuussa tulevalla laskulla. 

Takautuvasti maksettavalla sähköhyvityksellä on merkittävä työllistävä vaikutus asiakaspalveluumme sekä sähkönmyyntiimme lisätyön muodossa. Teemme yhteistyötä järjestelmätoimittajamme kanssa saadaksemme hyvitykset maksuun mahdollisimman pian. Sähköhyvityksiä koskevan lain mukaan EU komission hyväksyntä vaaditaan, että hyvitystä voidaan uuden lain mukaisesti maksaa sähköyhtiöiden laskutuksen kautta sähköenergiaa ostaneille henkilöasiakkaille. Tämä hyväksyntä saatiin 23.3.2023. 

Mikäli asiakkaillamme on kysyttävää sähköhyvitykseen liittyen, vastaamme kysymyksiin mielellämme sähköpostin tai WhatsApp-kanavamme kautta:

S-posti: asiakaspalvelu (at) korpelanvoima.fi
WhatsApp: 044 774 7260

Tiedotamme sähköhyvityksen maksuaikataulusta kotisivuillamme, kun aikataulu tarkentuu.Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle