IMG20230808152413

Sylvia-myrsky aiheutti sähkönjakelun häiriöitä Korpelan alueella 8.8.2023

10.8.2023

Ilmatieteen laitos antoi suurimpaan osaa Suomea, myös Keski-Pohjanmaalle, rajun ukonilman ja tuulivaroituksen tiistaiaamusta 8.8.2023 alkaen. Tarkkaa aikaa ja pahimman myräkän osumista jakeluverkkoalueellemme oli vaikea ennustaa tarkasti, minkä vuoksi muuttuvia ennusteita seurattiin meillä aktiivisesti ja erityisellä tarkkuudella.

Tiistaiaamuna varmistui tuuliennusteet, joiden mukaan yli 20 m/s tuulet tulevat osumaan jakeluverkkoalueellemme. Ennusteiden mukaan voimakkaimmat tuulet ja myräkkä näytti osuvan kohdallemme kello 13:00-15:00 välillä, mikä käytännössä toteutuikin. Keskijänniteverkkomme suurimmat viat syntyivät kello 13:30–16:30 välisenä aikana. Tuulen suunta oli totutusta poikkeava, sisämaasta rannikkoa kohti etenevä. Enimmillään jakeluverkkomme asiakkaita oli hetkellisesti vikojen piirissä noin 2 400.

 

Kuvat: Vesa Niskala

Ennakkoon seurattujen ennusteiden ja niiden pohjalta tiedotettujen ja tehdyn varautumisen johdosta henkilökuntamme oli hyvässä valmiudessa korjaamaan myrskyn sähköverkostolle aiheuttamat vahingot. Asentajaryhmämme viankorjaukset keskittyivät tiistaina ensin keskijänniteverkon vikoihin ja näiden jälkeen pienjänniteverkon vikoihin. Tiistai-iltaan mennessä suurimmat viat saatiin korjattua ja sähköt palautettua vian piirissä olleille asiakkaillemme.

Jälkitöitä, kuten muutamia pylväiden vaihtoja, tehdään vielä joitain päiviä. Yksittäisiä puita tai oksia voi vielä löytyä sähköjohdon päälle kaatuneina, sähköpylväitä osumia saaneena tai sähköjohtoja normaalia matalammalta.

Näistä pyydämmekin edelleen ilmoituksia vikapäivystykseemme, joka palvelee 24 h numerossa 06 873 222.

Muistutuksena vielä, että sähköjohtoon koskevaa oksaa tai puuta ei saa mennä omatoimisesti poistamaan vaan asiasta aina ilmoitus paikalliselle sähköverkkoyhtiöille.


Lämmin kiitos asiakkaillemme!

Saimme tiistain aikana useita erittäin hyviä vikahavaintoja asiakkailtamme, mikä nopeutti huomattavasti vian paikannusta sekä korjaustoimia. Lämpimät kiitokset asiakkaillemme saamastamme avusta vikapaikkojen paikannuksessa sekä ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä myrskyn aiheuttaman sähkönjakeluhäiriön osuessa kohdalle.Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle