VKOY sahkotyot 98dpi

Puhelinmyynnillä kyseenalaisia sähköremonttitarjouksia

14.8.2020

Olemme saaneet viime päivinä kyselyitä asiakkailtamme koskien sähköremontteja, joita on tarjottu heille puhelinmyynnin kautta.  Puhelun aikana heille on esitetty väittämä, että asiakkaan sulakkeissa sekä sähkömittarissa saattaa olla jotain vialla ja ne ovat täten turvallisuusriski. Lisäksi on voitu kertoa muun muassa vanhanmallisten tulppasulakkeiden aiheuttamasta vaarasta, tarpeesta tarkistuttaa sähkömittarin kunto sekä tehdä maadoitusmittaus.

Edellä mainitun kaltainen puhelinmyynti on väärää tietoa antavaa sekä harhaanjohtavaa, koska kiinteistöissä sijaitsevat sähkömittarit ovat aina jakeluverkkoyhtiön vastuulla, eivät asiakkaan. Verkko Korpelan etäluettavat sähkömittarit ovat laadukkaita ja nykyaikaisia, ja niiden toiminnasta saadaan Verkko Korpelalle tietoa automaattisesti. Verkkoyhtiön tehtäviin kuuluu huolehtia, että verkkoalueensa asiakkaiden sähkömittarit toimivat kunnolla. Mikäli asiakkaalla herää epäilys sähkömittarin kunnosta ja moitteettomasta toiminnasta, asian varmistamiseksi riittää yhteydenotto Verkko Korpelan sähkönsiirron asiakaspalveluun ja me varmistamme asian.

VKOY sahkokeskus 98dpi

Sulakkeet kiinteistön sähkökeskuksessa puolestaan kuuluvat asiakkaan vastuulle. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei jokin tietty sulaketyyppi ole sen vaarallisempi kuin joku toinen. Jos sähkökeskus toimii normaalisti eli siitä ei kuulu sirinää, se ei pidä poikkeavaa ääntä eikä siitä tule esimerkiksi savun hajua, ei ole tarpeen tilata sähkömiestä tarkistamaan sulakkeita tai sähkökeskusta. Mikäli kiinteistössä on iäkkäämpi sähkökeskus, sen kunto kannattaa tarkistuttaa kiinteistön muiden remonttien yhteydessä.

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston verkkosivuilta (www.tukes.fi) löytyy rekisteri yrityksistä ja henkilöistä, joilla on oikeus tehdä sähkötöitä. Suosittelemme aina tarjouksen pyytämistä useammalta sähköurakoitsijalta.  

Sähkönsiirron asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 numerossa 06 874 7231.

 Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle