Tiedote huomioitavaa 98dpi 1100x620px

Laki väliaikaisesta sähköhyvityksestä voimaan 6.3.2023

7.3.2023

Laki takautuvasti maksettavasta väliaikaisesta sähköhyvityksestä tuli voimaan 6.3.2023.

Tiedotamme Korpelan Energian hyvitysaikatauluista kotisivuillamme sekä Korpelan Facebook-sivulla, kun saamme järjestelmätoimittajaltamme vahvistuksen, milloin hyvitysten maksu on järjestelmäteknisesti mahdollista.

Valtioneuvoston sivuilla on asiasta oheinen tiivistelmä:

  • Sähköhyvitystä maksetaan niille loppukäyttäjille, joiden sähkönmyyntisopimuksen mukainen sähköenergian hinta on ollut yli 10 senttiä kilowattitunnilta, ja niille, joilla on pörssihintaan perustuva sähkönmyyntisopimus.

  • Tukea ei tarvitse erikseen hakea, vaan sähköyhtiö hyvittää sen sähkölaskussa. Sähköhyvitystä ei makseta sähkönverkkopalvelulaskun osalta.

  • Kertakorvaus ei vaikuta muihin sähkötukiin.

  • Sähköhyvitystä maksetaan laskennallisesti neljän kuukauden ajalta siten, että se olisi kuukausittain 50 prosenttia sähköenergialaskusta 90 euron omavastuun ylittävältä osalta, kuitenkin enintään 700 euroa kuukaudessa.

  • Sähköhyvityksen ensimmäinen erä maksetaan vuoden 2022 marras-joulukuun sähköenergian kulutuksen perusteella. Toinen erä maksetaan tammikuun 2023 kulutuksen perusteella. Toisessa erässä tammikuun kulutus maksetaan kaksinkertaisena. Näin sähköhyvitys maksetaan laskennallisesti neljää kuukautta vastaavalta ajalta.

Lue lisää eri tuista ja niiden myöntämisperusteista valtioneuvoston sivuilta https://valtioneuvosto.fi/sahkotuetSiirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle