Kuljetusliike JTiainen 98dpi

Kuljetusliike pitää arjen pyörät pyörimässä

14.10.2021

Tänä päivänä on vaikeaa kuvitella, miten arki sujuisi ilman kuljetuspalveluita. Kaikkea mahdollista leivästä lääkkeisiin kulkee myös Kuljetusliike Janne Tiainen Oy:n kyydissä paikkakunnalta toiselle. Ja kun yhä useampi tekee hankintansa verkosta, tarvitaan joku myös viemään paketit perille saakka.

– Nettikauppa on kasvanut jo pidempään, mutta varsinkin nyt korona-aikana se on tuonut meille paljon lisää työtä, toimitusjohtaja Janne Tiainen kertoo.

Kuljetusliikkeen asiakkaita ovat isojen logistiikkayritysten ohella muualla Suomessa toimivat kuljetusyritykset, joita se palvelee omalla toiminta-alueellaan. Merkittävä asiakasryhmä ovat myös oman maakunnan yritykset.

– Viime kädessähän meidän asiakkaamme on aina kuluttaja. Tämä on yhä enemmän asiakaspalvelutyötä, joka näkyy tavallisille ihmisillekin, kun paketti tuodaan ovelle, Tiainen sanoo.

Apumiehestä yrittäjäksi

Tiaisen oma ura alkoi apumiehenä paikallisessa kuljetusliikkeessä, jonne hän koulut käytyään meni veljensä kanssa töihin. Apumiehistä edettiin kuljettajiksi, ja jossain vaiheessa tuli aika hommata oma auto ja perustaa yhteinen yritys.

Matkan varrella veli jäi sivuun, ja nykyisin Janne Tiainen vastaa yrityksestä omistajana ja toimitusjohtajana. Omaa rooliaan työyhteisössä hän kuvailee joka paikan höyläksi, ja ratin taaksekin hän ennättää päivittäin.

– Parhaita hetkiä ovat ne, jolloin näkee, että homma pelaa ja että on saanut asiat organisoitua. Ilman hyviä työntekijöitähän täällä ei mikään pyörisi.

Vuosien varrella kasvua on tullut reippaasti, ja tällä hetkellä yrityksellä on maakunnassa noin 40 työntekijää. Pakettiliikenteen kasvun myötä Tiainen siirsi aikoinaan toimintaansa Kokkolaan. Kolme vuotta yrityksellä on ollut siellä oma terminaali.

Päivittäin Tiaisen autot ajavat vakioreittiä Kokkolasta eri puolille Pohjanmaata sekä Tampereelle ja Vaasaan. Yksi auto liikennöi myös Ruotsiin.

Sähköisesti ajan tasalla  

Kuten kaikkialla, myös kuljetusalalla digitalisaatio on läsnä jokapäiväisessä työssä. Pakettien kulkua seurataan nykyään reaaliajassa, ja kaikki tieto kulkee sujuvasti mukana sähköisesti. Janne Tiainen toteaa, että alalla on oltava jatkuvasti ajan tasalla ja seurattava muuttuvia vaatimuksia.

– Ei silti kannata liikoja murehtia tulevaisuutta. Sitten kun muutostarpeita tulee eteen, täytyy tietysti olla valmiina toimimaan tilanteen mukaan.

Perhosta Pyhäjoelle ulottuvalla alueella on yrittäjän mukaan hyvä toimia. Laajalla alueella riittää väkeä, välimatkoja ja virkeää yritystoimintaa.

– Sillä miten yritykset täällä pärjää on iso merkitys. Jos joku menestyy, se on kaikkien etu ja tuo maakuntaan vipinää. Jokaista tarvitaan täällä, Tiainen toteaa.

 

 Siirry "Blogi"-sivulle