Mokki talviteloille 4 150dpi

Talvi tekee tuloaan - mökki talviteloille

28.10.2021

Mokki talviteloille 2 150dpi


Kun mökkikausi tulee päätökseensä, laita mökki talviteloille rauhassa muun muassa seuraavat asiat tarkistaen ja huolehtien:

- Verkota tai tilkitse mahdolliset aukot ja raot, jotta villi- ja tuhoeläimet eivät pääse sisään mökkiin tai sen rakenteisiin.

- Huolehdi mökille jäävät elintarvikkeet tiiviisiin purkkeihin ja siisti keittiötilat.

- Petivaatteet on hyvä suojata ja nostaa korkeammalle, patjat pystyasentoon seinää vasten.

- Tarkista tontillasi olevien puiden ja rännien kunto. Kaada huonokuntoiset puut mökin lähettyviltä, ja puhdista rännit lehdistä ja neulasista, varmistaen että vesi ohjautuu pois rakennuksesta. Huolehdi     myös pihasaavit/ämpärit tyhjiksi.

- Jos mökilläsi on vene, siirrä se riittävän kauas rannasta myrskyveden ja jäiden tieltä. Laita veneen varusteet ja mahdollinen perämoottori talvisäilytykseen, ja nosta laituri rannalle, jos mahdollista.

Mokki talviteloille 6 150dpi

- Mikäli haluat katkaista sähköt mökiltä talveksi, tee se etäluettavasta mittarista. Pääkytki-mestä tehty sähkön katkaisu katkaisee myös sähkömittarin tiedonsiirtoyhteyden, jolloin käyttöpaikan sähkönlaatutietoja ei pystytä seuraamaan. Sen sijaan sähkömittarista tehty katkaisu säilyttää tiedonsiirtoyhteyden, jolloin mahdolliset sähköverkon viat voidaan paikallistaa ja korjata nopeasti myös tyhjillään olevista sähkönkäyttöpaikoista.

Sähkömittarin käyttöohjeen löydät sähkökaapista. Mikäli ohjetta ei löydy sähkökaapista, löytyy se kotisivuiltamme https://www.korpelanvoima.fi/sahkonsiirto/tietoja-ja-ohjeita/sahkon-mittaus tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme 06 874 7350.

 Siirry "Blogi"-sivulle