Aukioloajat    |     Yhteystiedot    |     Sivukartta
KORPELAN VOIMA
kuntayhtymäkonserni
PL 13 (Junkalantie 15)
69101 KANNUS
Puh. (06) 874 7311
asiakaspalvelu@korpelanvoima.fi
vikapäivystys 24 h (06) 873 222
kayttokeskus@korpelanvoima.fi
Kartta (StreetView)

 

 

 

 

 

Tuotannon liittäminen

 

SÄHKÖNTUOTANNON LIITTÄMINEN

Tuotannon liittämisellä verkkoon tarkoitetaan yli kahden megavolttiampeerin sähkötuotantolaitoksen tai usean sähkötuotantolaitoksen muodostaman kokonaisuuden liittämistä sähköverkkoon. Sähkön tuotannon liittymismaksu on vastaavan kulutuksen liittymismaksun suuruinen.

Pienimuotoisen tuotannon liittämisellä verkkoon tarkoitetaan enintään kahden megavolttiampeerin sähkötuotantolaitoksen tai usean sähkötuotantolaitoksen muodostaman kokonaisuuden liittämistä sähköverkkoon. Pienimuotoisen sähkötuotannon liittämisestä veloitettavaan maksuun ei sisällytetä olemassa olevan sähköverkon vahvistamisesta aiheutuvia kustannuksia. Sähkön tuotannon liittymismaksu on vastaavan kulutuksen liittymismaksun suuruinen.

 

Verovelvollisuus tuotantokohteessa kulutetusta sähköstä

Yli 100 kVA tuotantolaitos ja vuosituotanto enintään 800 000 kWh: Ei sähköverovelvollisuutta. Tuottajan on tehtävä Tullille sähköverovelvollisen rekisteröitymisilmoitus ja annettava kerran vuodessa veroilmoitus tuotetusta sähköstä, jotta vuosittaista tuotantorajaa voidaan valvoa.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Yli 100 kVA tehoisilla tuotantolaitoksella tuotetusta tuotantokohteessa itse kulutetusta sähköstä on maksettava sähköveroa, mikäli tuotantolaitoksen vuosituotanto on yli 800 000 kWh. Sähköverovelvollisuus ja normaali veroilmoitus Tullille kuukausittain.    

 

Tuotannon verkkopalvelumaksut hinnaston voit ladata TÄSTÄ

 

Tuotannon liittämistä koskevat tekniset vaatimukset voit ladata tästä.

Tuotannon liittämisestä saat lisätietoa asiakaspalvelustamme. Pyydämme ottamaan yhteyttä jo tuotannon suunnitteluvaiheessa.

© KORPELAN VOIMA Oy